תכנית המאיץ לשוויון מגדרי

החזון שלנו

ייצוג שוויוני בין נשים לגברים סביב שולחנות קבלת ההחלטות תוך יצירת חברה שוויונית יותר.

על פי מחקר של האו"ם, רק בעוד 286 שנה, יושג שוויון מגדרי, לכן נדרשת תוכנית לזירוז תהליכים.

המחקר הבינלאומי האחרון של האו"ם מראה, נכון להיום, שההישגים בתחום השוויון בין המינים הם איטיים מדי ומעטים. לפי דו"ח זה, שוויון מגדרי יושג רק בעוד 286 שנה, בעוד שבדו"ח הקודם של שנת 2017 עמד מספר השנים הנדרש להשגת השוויון על 100. כמו כן, נכון להיום בישראל, מדד השוויון המגדרי מצביע על כך שאין שינוי לטובה ברמת שכר, תעסוקה וייצוג בתפקידי מפתח.

על כן, עלינו לפעול בצורה ממוקדת ובמאמץ מרוכז ומשותף להשגת תוצאות ראויות.

אנו מאמינות כי כאשר נשים יהיו בעמדות כוח הן יוכלו להשפיע על חלוקת המשאבים באופן ישיר וכך לענות באופן מיטבי על צרכיהן של נשים בחברה ולהשמיע את קולן, מתוך תפיסה כי ייצוג שוויוני בדרג מקבלי ההחלטות יעלה את מדדי השוויון המגדרי בישראל ויביא לידי שינוי חברתי בסדר העדיפות האזרחי ובחלוקת המשאבים באופן שיענה על צרכי כלל האוכלוסייה בישראל.

המטרה

הקמת מנוע האצה רב תחומי ובינלאומי, Accelerator לזירוז תהליכים ומימוש היעד של 50:50 עד 2030. הקמת המאיץ יכלול מגזרים מגוונים – עסקיים, חברתי וציבורי בדגש על שותפים מעולם היזמות והחדשנות.

סדר הפעולות

שלב ראשון

הקמת THINK TANK על ידי פרסום "קול קורא" ואיתור שותפים מעולמות היזמות וחדשנות, האקדמיה, החינוך, תעשייה, מגזר פרטי וחברתי שיביאו נקודות מבט נוספות וחשיבה משותפת על נושא האצת השוויון המגדרי. במסגרת השותפויות ישולבו גם ארגונים ומומחי תוכן מסוגים שונים מן העולם.

שלב שני

בניית תכנית עבודה רב שנתית למימוש המטרות שיוחלטו בפורום שייבנה.

שלב שלישי

עבודה על מימוש המטרות על פי תכנית העבודה.

לוח זמנים תלת שנתי לתכנית

  • 6 חודשים ריכוז וגיוס מגוון רחב ככל שניתן של שותפים
  • 6 חודשים איתור, סיעור מוחות וחשיבה משותפת מתמשכת ובניית תכנית העבודה
  • 24 חודשים ליישום ההצעות שיעלו ויתגבשו

תכנית ההאצה מציעה, מלבד ההכשרות וההשתתפות בוועדות הכנסת והפעילות השוטפת של העמותה  שילוב של חדשנות בקידום והפרקטיקה של  השוויון המגדרי במגזרים השונים. במהלך כל השנים נושא הקידום המגדרי מקודם רק על ידי ארגונים פמיניסטים, האקסלרטור משנה את התפיסה הזו ומשלב מגזרים נוספים לטובת קידום נושא השוויון המגדרי. 

התוצאה המצופה מפעילות תכנית ההאצה (האקסלרטור) היא שוויון ייצוג מגדרי בין גברים לנשים תוך מתן מענה ויצירת הצעות לפעולות חדשות, אשר יקדמו את מצב השיווין המגדרי לבר קיימא.